aA
Buvęs Irako informacijos ministras Mohammedas Saeedas al-Sahafas (Mohamedas Saidas Sahafas), kuris per JAV vadovaujamą karą Irake gavo pravardę "komikas Ali", penktadienį netikėtai pasirodė Abu Dabyje ir pareiškė, kad gali nebegrįžti į tėvynę.
Mohammed Saed al-Sahhaf
Mohammed Saed al-Sahhaf
"Prieš išvykstant mano galvoje sukosi mintis, kad galiu nebegrįžti, tačiau meldžiu Dievą, kad vieną dieną vėl pamatyčiau Bagdadą", - sakė jis per Abu Dabio televiziją.

"Komiko Ali" pravardė dabar jau pražilusiam buvusiam Irako informacijos ministrui prigijo dėl to, kad jis nesiliovė teigęs apie irakiečių pergales prieš JAV pajėgas net tada, kai jos jau pasirodė Bagdado centre. Šypsenas keldavo ir jo įprotis per spaudos konferencijas kalbėti rankose laikant užtaisytus ginklus.

"Viliuosi, kad visos jos (arabų šalys) yra mūsų tauta, tačiau visada tikiesi grįžti į gimtinę, su kuria susiję visi prisiminimai", - sakė 63 metų M.S.Sahafas, kuris buvo nufilmuotas Jungtinių Arabų Emyratų sostinės Abu Dabio oro uoste.

Šio miesto televizija parodė ištraukas, kuriose M.S.Sahafas kalba lėktuve.

M.S.Sahafas, neįtrauktas į labiausiai ieškomų irakiečių sąrašą, Bagdade pasidavė JAV pajėgoms, tačiau praėjusį mėnesį buvo paleistas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.