aA
Pasak uostamiesčio dienraščio "Vakarų ekspresas", Klaipėdos universiteto Menų fakultete po penkerių metų pertraukos bus ruošiami dramos teatro aktoriai. Lietuvos muzikos akademijos Šokio ir judesio katedroje pirmą kartą aktorių-šokėjų kursą renka choreografė Aira Naginevičiūtė, pripažinta geriausia šios srities praėjusio sezono menininke.
Šokio spektaklis "boHema"
Šokio spektaklis "boHema"
Tuo tarpu Klaipėdos universiteto Režisūros katedra jau išleido dvi dramos teatro aktorių laidas - pirmąją - 1980 metais, antrąją - 1998 metais.

Aktoriai uostamiestyje bus ruošiami dviem Lietuvos teatrams - Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatrui ir Klaipėdos dramos teatrui.

4 metų trukmės vaidybos studijų programą pasirinko 81 jaunuolis ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš Tauragės, Šilalės, Zarasų, Anykščių, Šiaulių, Naujosios Akmenės, taip pat iš Vilniaus, Kauno ir kitų miestų.

Kol kas jie varžosi tik dėl dvylikos vietų - 6 valstybės finansuojamų ir 6 mokamų. Tačiau tikimasi, kad bus priimta daugiau studentų, tuomet Panevėžio ir Klaipėdos teatrams bus ruošiama bent po aštuonis aktorius.

"Pastebėjau tokį dalyką - anksčiau ši specialybė buvo be galo populiari, nes visi norėjo būti artistais. Nieko negalvodami į vieną vietą veržėsi šimtai. Palyginus su anais laikais, 81 - labai mažai, bet pakankamai daug, turint omenyje tai, kad jaunimas dabar yra racionalesnis, žino, kad iš teisės ar ekonominių dalykų valgys sotesnę duoną nei iš teatro", - kalbėjo Režisūros katedros vedėja Danutė Vaigauskaitė.

Jos nuomone, baigusieji Vilniaus aukštąją teatrinę mokyklą nevažiuoja dirbti į provinciją, stengiasi likti Vilniuje. Tuo tarpu Klaipėdoje studijavę būsimieji aktoriai į sostinę nesiveržia.

Lietuvos muzikos akademijos įsteigtoje Šokio ir judesio katedroje pirmą kartą aktorių-šokėjų kursą renka ryški šiuolaikinio šokio kūrėja choreografė Aira Naginevičiūtė, pripažinta geriausia šios srities praėjusio sezono menininke.

Aktorinį būsimųjų studentų, turėsiančių įsisavinti moderniausias šiuolaikinio šokio tendencijas, meistriškumą lavins režisierius Jonas Vaitkus. Į šį kursą šiemet bus priimta apie 16 žmonių.

Meno istorijos ir teorijos katedroje pradės studijuoti ir trečią kartą renkamas teatrologų kursas. Šiais metais renkamų būsimųjų teatro teoretikų, istorikų ir kritikų studijų programa pasipildys šiuolaikinio šokio teatrą nagrinėjančiomis disciplinomis. Į teatrologiją stoja 34 žmonės į 10 vietų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.