aA
Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas nežada keisti Žemės ūkio ministerijos vadovo Jeronimo Kraujelio. "Ministro J.Kraujelio atstatydinti nežadu", - Vyriausybėje penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė A.Brazauskas.
Jeronimas Kraujelis
Jeronimas Kraujelis
© "Lietuvos žinios"
Jis pažymėjo, kad "žemės ūkio reforma yra bendra valstybinė problema ir jos turi imtis visi". A.Brazausko teigimu, šiuo metu žemės ūkio ministras gydosi, tačiau, kai tik jis grįš į darbą Vyriausybė yra pasiruošusi susitikti su parlamentarais ir aptarti žemės ūkio sektoriuje kylančias problemas.

Pasak premjero, toks susitikimas galėtų įvykti rugpjūčio pradžioje.

Trečiadienį opozicinė Seimo Liberalų ir centro frakcija pasiūlė parlamentinėms partijoms, žemdirbių organizacijoms bei Vyriausybei pradėti svarstymus dėl galimo Žemės ūkio ministerijos panaikinimo, o opozicinės Tėvynės sąjungos lyderis pareikalavo žemės ūkio ministro atsistatydinimo.

Savo ruožtu, žemdirbiai pagrasino siekti Vyriausybės atsistatydinimo, jeigu iki liepos pabaigos papildomai nebus skirta 19 mln. litų kompensuoti pieno gamintojų nuostolius, patirtus per pirmąjį šių metų pusmetį. Žemdirbiai taip pat reikalauja iki liepos vidurio patvirtinti ir viešai paskelbti šių metų grūdų, cukrinių runkelių ir gyvulių supirkimo kainas bei tvarką.

Tuo tarpu Seimo valdančiųjų Socialdemokratinės koalicijos ir Naujosios Sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijų vadovai pareiškė, jog valdančioji dauguma padarė "viską, kas yra įmanoma", ir nepalaiko nepagrįstų žemdirbių reikalavimų skirti dar daugiau lėšų, neatsižvelgiant į realias valstybės galimybes.

Valdančiosios daugumos atstovai žemdirbiams taip pat priminė, jog perskirstydamas šių metų biudžetą Seimas žemės ūkiui ir kaimo plėtrai jau skyrė papildomai 103 mln. litų.

Spaudos konferencijoje penktadienį A.Brazauskas taip pat sakė, kad iki parlamentarų, Vyriausybės narių ir žemdirbių savivaldos atstovų susitikimo, Vyriausybė turėtų peržiūrėti Žemės ūkio ministerijos darbuotojų darbo stilių.

"Nė vien J.Kraujelis sprendžia klausimus. Yra didelis aparatas, yra daug žmonių, vieni dirba geriau, kiti blogiau. Čia reikia susitvarkyti su visais", - pabrėžė premjeras.

Jis prisipažino nesuprantąs, kai yra tikimasi, jog visus su žemės ūkiu susijusius klausimus išspręs jis ir finansų ministrė Dalia Grybauskaitė. Pasak premjero, nereikia "žiūrėti į Brazauską ar Grybauskaitę ir manyti, kad čia - du stebukladariai atsirado, kurie gali išgelbėti žemės ūkį".

A.Brazausko nuomone, žemės ūkio reforma yra "visų darbas", "bendra valstybinė problema".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.