aA
Jungtinės Valstijos ketvirtadienį paskelbė ketinančios su savo partnerėmis NATO aptarti, ar Aljansas turėtų imtis kokio nors vaidmens pokario Irake, nors prieš kelis mėnesius NATO narės skirtingai įvertino JAV sprendimą pradėti karą.
C.Powell
C.Powell
© EPA-ELTA
"Ar Aljansui kažkuriuo metu bus skirtas konkretus vaidmuo, mes, kaip aljansas, aiškinamės", - žurnalistams, keliaujantiems su JAV prezidentu George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu) po Afrikos šalis, sakė JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas).

"Šiuo metu NATO, kaip aljansas, daugiausia dėmesio skiria lenkų karių dislokavimui Irake paremti, o vėliau šią vasarą aptarsime su NATO, ar esama didesnio masto vaidmens, kurio Aljansas galėtų imtis", - sakė jis.

G.W.Bushas anksčiau sakė, kad dėl nuolatinių išpuolių prieš Irake dislokuotas JAV pajėgas iškilo "saugumo klausimas" ir kad pajėgos turi "likti griežtos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.