aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, jog nėra duomenų, jog Valstybinės lošimų priežiūros komisijos narys Sergejus Jovaiša iš verslininko reikalavo kyšio.
S.Jovaiša
S.Jovaiša
© "Lietuvos žinios"
Panašią išvadą liepos pradžioje paskelbė ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kuri nutarė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl S.Jovaišosveiksmų, nes nenustatė duomenų apie jo korupcinę veiklą.

Kaip rašo dienraštis "Respublika", ketvirtadienį posėdyje VTEK paskelbė, kad "nėra teisinio pagrindo pripažinti, kad S.Jovaiša būtų pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus".

Tačiau VTEK atkreipė dėmesį, kad S.Jovaiša, "neoficialiai konsultavęs nelegaliu azartinių lošimų verslu užsiimantį asmenį ir apie tai neinformavęs Valstybinės lošimų priežiūros komisijos, pasielgė netinkamai".

Tarnybinės etikos sargai siūlo komisijai parengti specialias elgesio taisykles, kuriose būtų nurodyta, kaip turi elgtis lošimų verslo priežiūros pareigūnai, bendraujantys su tokiais asmenimis.

STT ir VTEK S.Jovaišos veiksmus tyrė Valstybinės lošimų priežiūros komisijos prašymu po to, kai Lietuvos televizijos laidos "Pinigų karta" kūrėjai parodė įrašą, kuriame užuominomis S.Jovaiša ir uostamiesčio verslininkas tariasi dėl "pagalbos" išvengiant nemalonumų.

Tyrimo metu S.Jovaiša ir bendrovės "Ratas" direktorius Artūras Saulius Pocius patvirtino, kad vaizdajuostėje įrašyto pokalbio turinys iš esmės atitinka tarp jų įvykusio pokalbio turinį. Tačiau S.Jovaiša neigė prašęs kyšio.

Kol vyko tyrimas, S.Jovaiša buvo sustabdęs savo nario įgaliojimus Valstybinės lošimų priežiūros komisijoje.

S. Jovaiša etikos nepažeidė

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.