aA
Alytaus pataisos namų pareigūnai ketvirtadienio rytą sulaikė moterį, mėginusią per pasimatymą bausmę atliekančiam sūnumi perduoti, kaip įtariama, narkotinių ir psichotropinių medžiagų.
jogurtas
Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, maždaug 9 val. 30 min. į pataisos namus pasimatyti su savo sūnumi atvyko kaunietė 62 metų Regina Berta Jonauskienė.

Įstaigos administracija nuteistajam Raigardui Jonauskui buvo suteikusi trumpalaikį (dviejų valandų) pasimatymą. Prieš susitikimą moteris buvo įspėta apie numatytą atsakomybę už draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų įnešimą į kolonijos teritoriją.

Į pasimatymą su sūnumi R.B.Jonauskienė atsivežė krepšelį su maisto produktais - bandelėmis, sausainiais, riešutais, jogurtu.

Vienas jogurto indelis pareigūnams pasirodė įtartinas: aptirpęs, klijais išteptas vienas šonas, aiškiai ne gamykliniu būdu užklijuota folija.

Atidarius 300 gramų talpos indelį jame rasta ne tik jogurto, bet ir nedidelis polietileno ritinėlis. Išvynioję jį pareigūnai aptiko du užspaudžiamus polietileno maišelius. Viename jų buvo keliasdešimt nedidelių baltos spalvos tablečių, kitame - rusvų miltelių.

Pasak pranešimo spaudai, pareigūnai įtaria, kad 90 rastųjų tablečių gali būti psichotropinė medžiaga, o maždaug du gramai miltelių - heroinas.

Pasimatyti su sūnumi kvaišalus atgabenusiai moteriai nebuvo leista - pataisos įstaigos pareigūnai ją sulaikė ir apklausė.

R.B.Jonauskienė tvirtino, kad sūnui perduoti jogurtą Alytuje jai davęs nepažįstamas asmuo, tačiau kai kurios aplinkybės verčia pareigūnus abejoti šia versija.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Alytaus pataisos namuose bausmę atliekantis 26 metų R.Jonauskas į šią įstaigą atvyko šių metų balandžio 8 dieną.

1998-ųjų pabaigoje Kauno apygardos teismas už nužudymą bei piktybinį chuliganizmą šiam kauniečiui skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę. Į laisvę dukart teistas R.Jonauskas turėjo išeiti 2007 metų rugsėjį.

Į Alytaus pataisos įstaigą R.Jonauskas buvo perkeltas iš Marijampolės pataisos namų. Ten sėdinčiam R.Jonauskui šių metų sausį jau kartą buvo bandyta perduoti kvaišalų. Tąsyk, kaip ir šį ketvirtadienį, bandymas buvo nesėkmingas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.