aA
Vilniaus meras Artūras Zuokas atsiliepė į konservatorių raginimą ir nurodė nuo naujojo Karaliaus Mindaugo tilto nuimti lentelę su užrašu, skelbiančiu, jog šis tiltas pastatytas už Vyriausybės ir sostinės savivaldybės lėšas. Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, meras A.Zuokas užrašo tekstą "vertina kaip nekorektišką ir nepagarbų Lietuvos žmonių atžvilgiu".
Karaliaus Mindaugo tiltas
Karaliaus Mindaugo tiltas
© ELTA

"Tokia lentelė tikrai nereikalinga, nes yra tik mokesčių mokėtojų lėšos, kurias skirsto Vyriausybė ir savivaldybės. Tiek dabar, tiek ateityje reikėtų vengti tokių sureikšminimų",- pranešime spaudai teigė A.Zuokas.

Šios savaitės pradžioje Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos Seime nariai Jurgis Razma ir Rasa Juknevičienė pasipiktino užrašu ant naujojo tilto. Parlamentarų nuomone, toks užrašas yra "itin nekorektiškas, rodo valdžios aroganciją ir nepagarbą Lietuvos piliečiams".

"Sekant šia logika, ant kiekvienos iš biudžetinių lėšų pastatytos mokyklos ar ligoninės reikėtų parašyti, kad jas visuomenei dovanojo "geroji" Vyriausybė ar savivaldybė", - piktinosi konservatoriai.

Priminę, kad tiek Vyriausybės, tiek savivaldybės lėšas sudaro Lietuvos piliečių sumokėti mokesčiai, jie premjero ir Vilniaus mero paprašė nuimti lentelę su užrašu.

Karaliaus Mindaugo tiltui statyti ir aplinkinėms gatvėms tvarkyti išleista 37,5 milijono litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.