aA
Ekologinio judėjimo "Ekozaščita!" aktyvistai liepos 12 d. Kaliningrado srities Zelenogradsko mieste surengs protesto akciją prieš naftos kompanijos "LUKoil" ketinimus eksploatuoti Kravcovskojės telkinį (D-6) Baltijos jūroje.
Nafta jūroje
Nafta jūroje
Kaip papasakojo žurnalistams judėjimo atstovai, mitingo dalyviai platins informacinę medžiagą, taip pat pasistengs sužinoti vietos gyventojų nuomonę apie telkinio eksploatavimą.

Pasak žaliųjų, Zelenogradsko gyventojai "pirmieji pajus neigiamą projekto D-6 poveikį", kadangi 40 kilometrų naftotiekis nuo platformos iki žemyno, nutiestas jūros dugnu, yra Zelenogradsko rajone. "Rajono gyventojai nežino, kas gali atsitikti, jeigu projektas D-6 bus realizuotas, - pabrėžė judėjimo "Ekozaščita!" tarybos narys Aleksejus Milovanovas. - Mes norime jiems įrodyti, kad tik jie patys gali apginti savo konstitucinę teisę gyventi sveikoje aplinkoje".

"LUKoil" prezidentas Vagitas Alekperovas yra pareiškęs, kad kompanija ketina pradėti naftos gavybą Kravcovskojės telkinyje 2003 metų pabaigoje-2004 metų pradžioje. Pasak jo, pirmasis gręžimo blokas jau sumontuotas, antrojo bloko montavimo darbus numatoma pradėti rugpjūčio mėnesį. Preliminariais duomenimis, čia kasmet bus išgaunama apie 600 tūkstančių tonų naftos.

Kravcovskojės telkinys buvo aptiktas 1983 metais ir yra didžiausias Kaliningrado srityje. Telkinys yra Baltijos jūros žemyniniame šelfe už 23 kilometrų nuo Kuršių nerijos, prie pat Lietuvos sienos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.