aA
Honkongo vakariniame priemiestyje ketvirtadienį anksti ryte dviejų aukštų autobusui nulėkus nuo greitkelio ir nusiritus šlaitu žuvo mažiausiai 22 žmonės, dar 20 keleivių buvo sužeisti, sakė vyriausybės atstovė spaudai.
"Sužinojome, kad per eismo nelaimę Tuen Mune žuvo 22 asmenys", - nurodė ji.

Pasak vyriausybės atstovės, per šį incidentą buvo sužeista 20 keleivių, kurie nuvežti į keturias ligonines. Tarp jų yra 10 mergaičių ir moterų nuo devynerių iki 54 metų amžiaus.

Keturių sužeistųjų būklė kritiška, 12-os - sunki, o vieno - stabili. Dar trijų sužeistų keleivių būklė iš karto nebuvo aiški.

Autobusas pralaužė kalvota Kouluno vietove besidriekiančioTuen Muno greitkelio apsauginę tvorą ir nusirito nuo 50 metrų aukščio šlaito, pranešė policija. Kairysis autobuso šonas nuo smūgio sulindo į žemę, ir gelbėtojams teko sukarpyti jo dalį, kad būtų galima ištraukti žmones .

Avarijos priežastys kol kas nežinomos, bet liudininkai teigė matę, kaip autobusas prieš nulėkdamas nuo greitkelio susidūrė su sunkvežimiu.

Kompanijos "Kowloon Motor Bus" atstovė spaudai Susan Ho (Suzan Ho) per valstybinį radiją sakė, kad avarijos priežastys dar nenustatytos ir pridūrė, kad dviaukštis autobusas buvo naujas ir kad vos prieš dvi dienas buvo atlikta jo techninė apžiūra.

Avarijos metu mažiausiai vienas keleivis išlėkė pro langą, sakė policija.

Honkongo administracijos vadovas Tung Chee-hwa (Tung Čihva) teigė "labai liūdįs" dėl šios avarijos ir išvyko apžiūrėti nelaimės vietos, pranešė jo kanceliarija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.