aA
Du nutarimų projektai, numatantys laikinai uždrausti transliuoti ir dainuoti rusiškas dainas Lvovo gatvėse, aikštėse ir viešajame transporte, bus galutinai apsvarstyti trečiadienį miesto tarybos sesijoje.
Tai pranešė Lvovo miesto tarybos Kultūros, jaunimo ir sporto komisijos vadovas Julianas Pavlivas.

Pasak jo, birželio 15 dieną dieną nutarimų projektai "Dėl smulkios prekybos tinklo ir akustinio režimo sutvarkymo" ir "Dėl garsinės aplinkos apsaugos Lvovo mieste" buvo priimti pagrindu.

J. Pavlivas, vienas šių dokumentų autorių, paaiškino, kad prekybos kioskai miesto centrą paverčia "tikru balaganu", kuris "neleistinas Europos miestui". Todėl, pasak jo, siūloma uždrausti prekybą gatvėse istorinėje miesto dalyje.

Be to, "atsižvelgiant į didelį triukšmą ir daugybę transporto priemonių miesto centre", siūloma čia nuo liepos 1 dienos uždrausti "visas garsines transliacijas visą parą".

Siekiant gerinti miesto garsinę aplinką, antrajame dokumente numatoma "uždrausti transliuoti ir dainuoti rusiškas dainas Lvovo gatvėse ir aikštėse".

J. Pavlivo nuomone, tai reikia padaryti dėl to, kad miesto kavinėse "daug vulgarių dainų, kurios prieštarauja moralės normoms". "Taip atsitiko, kad dauguma jų dainuojamos rusų kalba", pažymėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.