aA
Bangladešo gelbėtojai ketvirtadienį neramiuose upės vandenyse ieškojo 400 žmonių, kurie dingo nuskendus keltui ir kurie, kaip manoma, žuvo. Trijų denių keltą "M.V.Nasreen" vandens sūkurys įtraukė Meghnos upėje netoli Čandpūro miesto, antradienį maždaug apie vidurnaktį, kai dauguma keleivių miegojo. Keltas plaukė iš sostinės Dakos į Barisalio rajoną.
Trečiadienį buvo rasti trys nuskendę žmonės, o vienas sužeistas kelto keleivis ligoninėje mirė. Apie 200 žmonių išsigelbėjo - patys nuplaukė iki kranto arba juos ištraukė valtimis plaukioję žvejai.

Upės pakrantėje susirinkę gedintys artimieji ketvirtadienį matė dar du pasroviui plaukiančius skenduolius, tačiau dėl upės verpetų negalėjo jų ištraukti. Nelaimės vietoje upės gylis yra apie 60 metrų.

Čandpūro rajone, esančiame už 170 km nuo Dakos, tokios nelaimės gana dažnos. Paprastai jos įvyksta dėl per didelio keleivių skaičiaus, gedimų ar saugumo reikalavimų nepaisymo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.