aA
JAV viceprezidentas Richardas Cheney (Ričardas Čeinis) antradienį sėkmingai baigė dar vieną kasmetinį medicinos patikrinimą ir grįžo į darbą, pranešė jo atstovė spaudai Jennifer Millerwise (Dženifer Milervais).
Patikrinimas parodė, jog R.Cheneyanksčiau implantuotas kardiodefibriliatorius normaliam širdies darbo ritmui reguliuoti veikia gerai, nors jis dar nė karto nebuvo įsijungęs.

"Prietaisas neužfiksavo ir nereguliavo jokių aritmijos apraiškų", - sakė viceprezidento atstovė spaudai.

"Patikrinimą atlikę George'o Washingtono (Džordžo Vašingtono) universiteto medikai R.Cheney pranešė, kad tyrimų rezultatai yra labai geri, - sakė J.Millerwise. - Jis grįžo į darbą".

Su defibriliatoriumi krūtinėje R.Cheney, vienas veikliausių ir įtakingiausių viceprezidentų šalies istorijoje, gyvena nuo 2001 metų birželio. Prietaisas širdies veikos ritmui reguliuoti jam buvo implantuotas dėl jį varginusios aritmijos.

Tų pačių metų pavasarį per operaciją jam buvo išplėsta širdies arterija. Anksčiau, dar iki šio aukšto posto užėmimo, R.Cheney patyrė keturis ūmius širdies priepuolius, iš kurių po trečiojo jam buvo padaryta aortos vainikinių arterijų šuntavimo operacija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.