aA
Azerbaidžano prezidentas Heidaras Alijevas pirmadienio vakarą išskrido medicinos patikrinimui Giulchanės karo medicinos ligoninėje Anakaroje, pranešė Azerbaidžano prezidento spaudos tarnyba. Pranešime jokių kitų detalių nepateikiama.
Heidaras Alijevas
Heidaras Alijevas
Prieš išvykdamas į Ankarą H.Alijevas savo administracijos pastate sušaukė Saugumo tarybos pasitarimą, kuriame apsvarstė visuomeninę ir politinę padėtį šalyje, taip pat susitiko su esančiu Baku Italijos vyriausybės vicepremjeru ir Turkijos vidaus reikalų ministru. Visus tris susitikimus transliavo valstybinė televizija.

Azerbaidžano vadovas, kuriam gegužę sukako 80 metų, gegužės 3-11 dienomis jau tikrinosi sveikatą toje pačioje Giulchanės ligoninėje, o sugrįžęs į Baku pradėjo rengtis spalio 15 dieną įvyksiantiems eiliniams prezidento rinkimams.

Valdančioji Azerbaidžano partija "Naujasis Azerbaidžanas" birželio 23 dieną oficialiai iškėlė Heidarą Alijevą kandidatu į prezidentu ir pradėjo rinkti parašus jo kandidatūrai užregistruoti Centrinėje rinkimų komisijoje.

Azerbaidžano prezidentas per oficialų renginį šių metų balandžio 21 dieną du kartus buvo praradęs sąmonę, griebdamasis už širdies. Jo spaudos tarnyba paaiškino pusiausvyros praradimą staiga nukritusiu arteriniu kraujospūdžiu.

Tada griūdamas H.Alijevas susižeidė šonkaulį ir dar birželio pradžioje gydėsi bei tęsė sveikatos stiprinimo kursą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.