aA
Seimo valdančioji dauguma nepalaiko nepagrįstų, jos nuomone, žemdirbių reikalavimų skirti dar daugiau lėšų, neatsižvelgiant į realias valstybės galimybes. Seimo Socialdemokratinės koalicijos ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos, šiandien, pasak jų seniūnų Irenos Šiaulienės ir Alvydo Ramanausko, padarė viską, kas yra įmanoma.
Žemdirbiai
Žemdirbiai
© ELTA
Šių valdančiųjų frakcijų lyderiai nepritaria ir atskirų politikų neatsakingai dalijamiems pažadams, kurie sukelia žemdirbiams nepagrįstų vilčių. Demokratinėje valstybėje spręsti problemas kelių blokadomis, streikais, grasinimais ir kitais šantažo metodais, neatsižvelgiant į valstybės galimybes, yra, jų įsitikinimu, netoleruotina ir žalinga žemdirbiams bei visai visuomenei.

Seimo valdančioji dauguma bei Vyriausybė, anot I. Šiaulienės ir A. Ramanausko, žino ir supranta šiuo metu susidariusią situaciją žemės ūkyje. Ilgai ir kantriai, anot šių parlamentarų, diskutuota dėl jos įvairiausiu lygiu ir ieškota galimybių kiek tik įmanoma palengvinti žemdirbių gyvenimą.

Vyriausybė, įvertindama padėtį žemės ūkyje ir laikotarpio Lietuvai tampant Europos Sąjungos nare svarbą, priėmė, pasak socialdemokratų ir socialliberalų, nemažai sprendimų, tarp jų ir finansinių, sprendžiant žemdirbių problemas.

Seimo Socialdemokratinės koalicijos ir Naujosios sąjungos frakcijų seniūnai I. Šiaulienė ir A. Ramanauskas pažymi, kad negalima didinti valstybės skolos ir bloginti šalies finansinių rodiklių, nes kaip tik šiuo metu ES šalyse tęsiasi Lietuvos priėmimo į ES sutarčių ratifikavimo procesas. Tačiau Seimas, perskirstydamas 2003 m. biudžetą, žemės ūkiui ir kaimo plėtrai skyrė, anot valdančiųjų frakcijų lyderių, daugiausiai - 103 mln. Lt, o kartu su kitais paramos būdais ir finansavimo šaltiniais - 163 mln. Lt.

Dviejų valdančiųjų frakcijų seniūnai pastebi, kad tai padaryta atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes. I. Šiaulienė ir A. Ramanauskas taip pat primena, kad ši Vyriausybė finansavimą žemės ūkiui padidino tris kartus - nuo 81 mln. Lt 2001 m. iki 251 mln. litų 2003 metais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.