aA
Jonavos rajono policijos pareigūnai žinomo Jonavos verslininko nuosavo namo palėpėje sulaikė čia tūnojusią keturiolikmetę. Apvogusi verslininko šeimą, mergina slėpėsi palėpėje, pranešė policija.
Namas
Namas
Paauglė palėpėje buvo susidėjusi iš namo pavogtus daiktus - mobiliojo ryšio telefonus, asmens dokumentus, maisto produktus, parfumeriją, apatinį trikotažą.

Vieną mobiliojo ryšio telefoną mergaitė buvo užsikišusi už kojinės.

Pasak policijos, vagilė į namus galėjo prasmukti pro neužrakintas duris, kol verslininko sūnus buvo lauke. Apžiūrėję namą, pareigūnai jo palėpėje aptiko keturiolikmetę.

Sulaikytoji yra Šakių rajono gyventoja, pareigūnams ji teigė į Jonavą atvykusi pas pažįstamus.

Kaip BNS pasakojo pats verslininkas, vagystės dieną sunegalavo jo aštuonerių metų sūnus - berniukui pasidarė silpna.

Vaikas teigė, kad prie netoli namų esančio kiosko nepažįstama mergaitė jam pasiūlė kramtomos gumos. Nuvežus į Kauno medicinos universiteto klinikas, medikai nustatė, jog vaikas yra apsinuodijęs.

Neatmetama versija, jog kramtoma guma vaišinusi mergaitė yra ta pati vagilė.

Verslininko manymu, jo vaiku norėjo pasinaudoti nusikaltėliai, o į kramtomąją gumą galėjo būti įdėta narkotikų. Tiksli vaiko negalavimo priežastis paaiškės po ekspertizės.

Į klausimą, kaip ketino panaudoti vogtus pasus, keturiolikmetė sakė, jog mainais už paleidimą gali nurodyti juos superkančius asmenis.

Jonavos policijos ir prokuratūros pareigūnai šios informacijos nekomentuoja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.