aA
Vakarų Krante Izraelio kariai trečiadienį per reidą nušovė vieno ieškomo palestiniečių kovotojo brolį, pranešė liudininkai ir palestiniečių saugumo šaltiniai. Pasak Izraelio šaltinių, kariai per operaciją, kurios metu buvo siekiama suimti ieškomą radikalų kovotoją, paleido ugnį tik tada, kai patys buvo apšaudyti.
Izraelio kariai
Izraelio kariai
© EPA-ELTA
Šis incidentas įvyko po to, kai Dženine veikiantys islamistų kovotojai prisiėmė atsakomybę už savižudžio sprogdintojo išpuolį, per kurį žuvo viena izraelietė. Grupuotės "Islamo džihadas" sparno pirmadienį surengta ataka pažeidė jau dešimt dienų trukusias paliaubas.

Palestiniečių saugumo šaltiniai teigė, kad Izraelio pajėgos trečiadienį paryčiais įsiveržė į netoli Dženino esančią Burkino gyvenvietę, susprogdino vieno palestiniečio namus ir suėmė 22 metų kovotoją.

Pasak jų, po kelių sekundžių izraeliečiai paleido ugnį į kaimyninį namą, kuris priklausė 27 metų suimto kovotojo broliui, ir nušovė per langą žiūrėjusį jo šeimininką. Liudininkai teigė, kad per šią ataką buvo sunkiai sužeista ir nušauto palestiniečio žmona, kuriai kulka pataikė į galvą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.