aA
JAV Misisipės valstijos rytuose netoli Meridiano miesto esančioje aviacijos bendrovės "Lockheed Martin" gamykloje vienas darbininkas, kuris, kaip pranešama, nemėgo juodaodžių, antradienį nušovė penkis savo kolegas ir vėliau nusišovė pats, pranešė policija.
Aštuoni kiti atsarginių dalių gamyklos darbuotojai, kuriuos užpuolikas sužeidė, buvo nuvežti į ligoninę, sakė Loderdeilo apygardos šerifas Billy Sollie (Bilis Solis). Dar du žmonės patyrė šoką.

Pasak B.Sollie, 48 metų Dougas Williamsas (Dagas Viljamsas) dėvėjo maskuojamosios spalvos kelnes ir buvo ginkluotas dviem šautuvais - šratiniu ir pusiau automatiniu. Užpuolikas, kurio motyvai vis dar nežinomi, pradėjo šaudyti maždaug 11 val. vietos laiku.

"Jis ėjo per visą gamyklą ir šaudė į dirbančius žmones, - sakė B.Sollie. - Kelios aukos sukniubo tiesiog savo darbo vietose".

Televizijos MSNBC pranešimu, atrodo, kad užpuolikas šaudė padrikai ir nesitaikė į konkrečius gamyklos darbininkus.

Keli žmonės sakė manantys, jog D.Williamsas taip pasielgė iš rasinės neapykantos.

"Ji jautė, kad gali kažkas nutikti. Ji sakė, kad jis grasino juodaodžiams", - pasakojo vienos nušautos moters vyras Bobby McCallas (Bobis Makalas).

Melvinas Youngas (Melvinas Jangas), kuris dirbo gamykloje tuo metu, kai buvo šaudoma, sakė, kad gamyklos vadovai gavo nemažai skundų dėl D.Williamso. Keturi iš penkių nušautųjų - juodaodžiai, pridūrė jis.

Tačiau policijos atstovė spaudai sakė, kad kol kas nėra jokių įrodymų, jog nusikaltimo motyvas buvo rasinė neapykanta.

Meridiano meras Johnas Smithas (Džonas Smitas) šį išpuolį pavadino "žodžiais nenusakoma tragedija".

Tai dar vienas toks išpuolis darbo vietose Jungtinėse Valstijose. Jis pareikalavo daugiausiai žmonių aukų nuo 2000 metų gruodžio 26 dienos, kai Masačiūsetse vienoje konsultacinėje interneto kompanijoje buvo nušauti septyni žmonės.

Vos prieš savaitę Misūrio valstijoje Džeferson Sičio gamykloje 25 metų vyras nušovė tris bendradarbius, sužeidė dar penkis žmones ir nusišovė pats.

"Lockheed Martin" yra didžiausias JAV karo pramonės rangovas. Kompanijos gamykloje Meridiane, kurioje gaminamos atsarginės naikintuvų F/A-22 dalys, dirba apie 100 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.