aA
Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) antradienį atsiprašė Europos Parlamento pirmininko Pato Coxo (Pato Kokso) už vokiečių europarlamentaro palyginimą su nacių koncentracijos stovyklos prižiūrėtoju, panešė parlamento atstovas spaudai.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
© EPA-ELTA
Pasak atstovo, EP pirmininkas paskambino S.Berlusconi, kurio paprašė pasiaiškinti dėl šio praėjusios savaitės incidento, aptemdžiusio Italijos pirmininkavimo Europos Sąjungai pradžią.

"Pokalbio metu ponas S.Berlusconi išreiškė apgailestavimą, kad panaudojo tam tikrus išsireikšimus ir palyginimus, kurie užgavo kai kurių Europos Parlamento narių jausmus", - sakė EP atstovas spaudai Davidas Harley (Deividas Harlis).

S.Berlusconi praėjusį trečiadienį sukėlė tikrą politinę audrą, kai Europos Parlamente Strasbūre atsakydamas į vokiečių socialisto Martino Schulzo (Martino Šulco) kritiką pareiškė, kad šis filme turėtų vaidinti nacių koncentracijos stovyklos prižiūrėtoją.

Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis) pareikalavo Italijos premjero be išsisukinėjimų atsiprašyti už šį išsišokimą ir ketvirtadienį kalbėjosi su juo telefonu.

Vėliau Vokietijos kancleris pareiškė laikąs šį incidentą baigtu, tačiau S.Berlusconi penktadienį tvirtino, jog neatsiprašo už šią repliką, o tik apgailestauja, kad jo žodžiai buvo "neteisingai suprasti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.