aA
Libano palydovinė televizija "al Hayat LBC" antradienį transliavo garso įrašą, kuriame, pasak televizijos, nuverstasis Irako diktatorius Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) teigia, jog pergalė jau artėja ir JAV pajėgos bus išvytos iš Irako.
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© EPA-ELTA
"Pergalė artėja. Ji ateina su Dievo valia, - teigia jis prastos kokybės įraše. - Dievas yra didis. Sionistų nusikaltėliai ir Amerikos administracija bei jų šalininkai bus išvyti, ir tegu amžiams juos prakeikia Dievas".

Kol kas joks nepriklausomas šaltinis nepatvirtino kalbėjusio asmens tapatybės, taip pat neaišku, kada šis įrašas buvo padarytas.

Televizijos LBC žurnalistas Ibrahimas Khayyatas (Ibrahimas Chajatas) teigė, jog šią į voką įdėtą garsajuostę kažkas numetė prie televizijos biuro Bagdade durų. Pasak jo, ankščiau ši juosta, kurios kitoje pusėje yra įrašytos dainos, nebuvo transliuota.

Tai jau antras įrašas su tariamu Sadamo Husseino balsu, kurį paskelbia arabų televizijos. Praėjusį penktadienį Kataro palydovinis televizijos kanalas "Al Jazeera" transliavo garso įrašo ištraukas, kuriose Saddamas Husseinas kalbėjo, jog ateinančios dienos "bus sunkios netikėliams grobikams", ir paragino irakiečius neskelbti informacijos apie kovotojus, kurie priešinasi anglų ir amerikiečių koalicijai.

Pirmadienį nenurodyti JAV žvalgybos atstovai pranešė, kad "Al Jazeera" paskelbtas įrašas "labai galimas dalykas" gali būti autentiškas.

Vis dėlto, pasak jų, šių išvadų negalima laikyti galutinėmis dėl prastos įrašo kokybės ir stipraus fono triukšmo.

Įrašas buvo padarytas birželio 14 dieną, tai nurodė pats Saddamas Husseinas. Taigi jį galima laikyti pirmu paliudijimu, kad po balandžio 9-osios, kai JAV kariuomenė įžengė į Bagdadą, buvęs Irako prezidentas išliko gyvas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.