aA
Paryžiaus prokuratūra antradienį informavo pradėjusi tirti įtarimus, kad kai kurie Eifelio bokšto darbuotojai, parduodami turistams padirbtus bilietus, per dešimt metų į savo kišenes susižėrė beveik milijoną eurų.
Paryžius, Eifelio bokštas
Policija, šiais duomenimis, jau apklausė dešimt kasininkų, prekiavusių bilietais prie keturių įėjimų į garsiausią pasaulio bokštą, ir vėliau šiais metais gali įvykti įtariamųjų teismas dėl sukčiavimo.

"Jie spausdindavo netikrus bilietus, parduodavo juos ir visus gautus pinigus - iš viso 972 tūkst. eurų (1,1 mln. JAV dolerių) - pasilikdavo sau", - tarptautinei žiniasklaidai pasakė Paryžiaus prokuratūros atstovė.

Eifelio bokšto, į kurį kasmet pasikelia arba užlipa per šešis milijonus turistų, administracija atleido dešimt kasininkų iš darbo.

Pasak administracijos, pirmą kartą jai įtarimas, kad kasininkai sukčiauja, kilo šių metų pradžioje, ėmus analizuoti, kaip sumažinti eiles prie 324 metrų aukščio statinio.

"Žinoma, kad tai buvo didžiulis šokas, - sakė Eifelio bokšto atstovė. - Dabar laukiame, kol policija tiksliai nustatys, kaip jie veikė".

Reaguojant į ilgametį sukčiavimą, Eifelio bokšto kasose buvo įdiegta, anot administracijos, klastojimams atsparesnė kompiuterizuota bilietų pardavimo sistema.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.