aA
Latvijos vyriausybė antradienį nutarė išduoti Lietuvai automobilių vagystėmis įtariamą Kazachstano pilietį Baty Čagajevą. Jį Lietuvos pareigūnai įtaria dalyvavimu prieš pusantrų metų pagrobiant lengvuosius automobilius Raseinių rajone.
Praėjusių metų sausį grupė kaukėtų plėšikų kelyje Kaunas-Klaipėda esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje užpuolė Klaipėdos bendrovės "Kniupsius" vilkikų "Scania" ir "Mercedes-Benz" vairuotojus.

Vilkikai su puspriekabėmis vežė po 8 naujus automobilius "Volkswagen Passat". Mašinos buvo vežamos iš Vokietijos į Rusiją.

Užpuolime dalyvavo apie 10 kaukėtų vyriškių, kurie, grasindami daiktais, panašiais į šaunamuosius ginklus, pagrobė vilkikus su automobiliais, o vairuotojus įsodino į automobilį "Opel Record".

Vairuotojus plėšikai atvežė į Kauno rajono, Babtų seniūnijos teritoriją ir paleido prie Panevėžiuko kaimo esančiame miške.

Vėliau tame pat miške buvo rasti ir abu vilkikai su puspriekabėmis ir 6 automobiliai "VW Passat". 10 lengvųjų automobilių buvo pagrobti. Vienas automobilių vėliau buvo sulaikytas bandant išvežti jį per valstybės sieną į užsienį.

Nusikaltėliai bendrovei "Kniupsius" padarė 757 tūkst. 486 litų žalą.

Pernai Lietuvos Generalinė prokuratūra paprašė Latvijos išduoti ten kalinamą B.Čagajevą. Už vagystę stambiu mastu Lietuvoje jam gresia laisvės atėmimas nuo 6 iki 12 metų.

Šių metų balandį Rygos teismas už neteisėtą sienos perėjimą B.Čagajevą nuteisė devyniems mėnesiams nelaisvės. Atlikęs šią bausmę, Kazachstano pilietis bus išduotas Lietuvai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.