aA
Vilniečiai, pretenduojantys gauti valstybės paramą būstui įsigyti, jau gali kreiptis į bankus ir sostinės savivaldybę dėl lengvatinių būsto kreditų. Paskolų gavėjams valstybė teiks subsidijas būsto kredito daliai padengti, sakoma pranešime spaudai.
Namas
Namas
Praeitą savaitę Finansų ministerija pasirašė sutartis su bankais, kurie teiks būsto kreditus asmenims ar šeimoms, turintiems teisę į valstybės paramą pagal Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą. Kreditus teiks Vilniaus bankas, „Hansabankas“, „Nord/LB Lietuva“ ir „Parex“ bankai.

Kadangi Vilniaus savivaldybė dar neturi duomenų, kokiomis sąlygomis bankai teiks lengvatines paskolas, dėl galimybės gauti būsto kreditą gyventojai prašomi pirmiausia kreiptis į minėtus bankus. Po to vilniečiai, galintys pretenduoti į valstybės paramą bei būsto kreditą banke, turėtų kreiptis į miesto savivaldybę ir pateikti prašymą. Savivaldybės tarnautojai patikrins, ar besikreipiančiajam priklauso valstybės parama, ir išduos atitinkamą pažymą.

Pagal Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą, teisę į valstybės remiamus būsto kreditus turi pilnamečiai našlaičiai iki 35 m., I ar II grupės invalidai arba šeimos, kuriose yra I ar II grupės invalidų ar vaikas invalidas. Šiai grupei valstybė padengs 20 proc. suteikto kredito.

Valstybės remiamas paskolas taip pat galės gauti jaunos šeimos, auginančios vieną ar daugiau vaikų (įvaikių), šeimos, auginančios 3 ir daugiau vaikų ar įvaikių ir šeimos, kuriose vienas iš tėvų yra miręs. Jiems valstybė padengs 10 proc. suteikto kredito.

Šiemet valstybės skirtas paskolų limitas 4 kartus mažesnis nei praėjusiais metais ir sudaro 100 mln. litų. Iš jo didžiausias paskolų limitas nustatytas Vilniaus miesto savivaldybei – 29,5 mln. litų. Kauno miestui skirta 15,5 mln. litų, Klaipėdai – 7,85 mln. litų, Panevėžiui – 3,1 mln. litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.