aA
Seimo narys Audrius Klišonis siūlo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pasidomėti teisingumo ministro Vytauto Markevičiaus raginimu teismams nevykdyti Seimo priimto įstatymo, kuriuo grąžinta teisė nesantiems advokatais teisininkams atstovauti savo klientams civilinėse bylose.
Vytautas Markevičius
Vytautas Markevičius
© ELTA
Tai precedento neturintis atvejis, kuomet teisingumo ministras ne tik advokatauja advokatams, bet ir ragina teismus nevykdyti Seimo priimto įstatymo", sakė antradienį spaudos konferencijoje Seimo narys Audrius Klišonis.

Parlamentaras pasidžiaugė, kad liepos 4 d. Seimas priėmė Civilinio proceso kodekso Patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo pakeitimą, kuriuo grąžinta teisė nesantiems advokatais teisininkams atstovauti savo klientams civilinėse bylose. Pasak jo, nuo šių metų pradžios Civilinis kodeksas to daryti nebeleido ir suteikė išimtines sąlygas tik advokatams.

A.Klišonį nustebino tai, kad į Seimo posėdį atvykęs teisingumo ministras V.Markevičius gynė advokatų monopolį atstovauti klientams.

"Ministras taip pat pažymėjo, kad Seimo priimtas teisės aktas nebus vykdomas ir netgi ragino teismus nepaklusti naujam įstatymui", sakė A. Klišonis.

Tuo tarpu Seimo Etikos ir procedūrų komisija, A.Klišonio nuomone, turėtų pasidomėti prieš šį dokumentą balsavusio Seimo nario Egidijaus Klumbio viešais ir privačiais interesais.

Parlamentaro A. Klišonio duomenimis, internete pateiktame advokatų padėjėjų sąraše yra nurodyta, kad E. Klumbys nuo 1999 metų gegužės 18 d. yra advokato padėjėjas. A. Klišonis sakė, jog jį labiausiai nustebino tai, kad kontaktinėje informacijoje yra nurodytas Seimo adresas.

"Vadinasi, Seimo rūmuose yra įsikūręs advokato padėjėjo biuras", stebėjosi A.Klišonis.

Seimo narys E. Klumbys, Eltos paprašytas pakomentuoti šią informaciją, sakė, kad tai pasenę duomenys - jis prieš 2-2,5 metų yra nutraukęs šią veiklą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.