aA
Netoli Izraelio sienos su Vakarų Krantu pirmadienį vakare sprogimui su žeme sulyginus namą, žuvo viduje buvę vyras ir moteris, o dar trys netoliese buvę vaikai nukentėjo, pranešė Izraelio policija bei žiniasklaida.
Pasak ugniagesių viršininko, iš pradžių manyta, kad šį sprogimą Izraelio centre esančioje Kfar Jabeco gyvenvietėje sukėlė dujų nuotėkis, tačiau nepavykus nustatyti žuvusio vyriškio tapatybės, kilo įtarimų, kad jis galėjo būti palestiniečių savižudis sprogdintojas.

"Nė vienas iš vietinių gyventojų nežino, kas jis toks, - sakė ugniagesių viršininkas Izraelio radijui. - Gal tai skamba ir keistai, tačiau mes neatmetame (savižudiško išpuolio) galimybės".

Be vyriškio kūno, incidento vietoje taip pat buvo rastas 65 metų moters lavonas.

Nuo 2000 metų rugsėjo, kai Vakarų Krante ir Gazos Ruože prasidėjo intifada, palestiniečių savižudžiai surengė daug išpuolių. Kai kurie jų žuvo pirma laiko sprogus jų savadarbėms bomboms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.