aA
Aplinkos apsaugos ministras Arūnas Kundrotas patvirtino naują Leidimų plaukioti mažosiomis plaukiojimo priemonėmis Respublikos vidaus vandens telkiniuose išdavimo tvarką. Minėtoje tvarkoje yra sąrašas 39 Lietuvos vandens telkinių, kuriuose nereikalingi leidimai plaukioti mažosiomis plaukiojimo priemonėmis.
Vandens motociklas
Vandens motociklas
Navigacijos sezono metu, nuo liepos 1-osios iki spalio 1-osios, šiomis priemonėmis, išskyrus vandens motociklus, be leidimų Alytaus apskrityje galima plaukioti: Alytaus, Lazdijų, Varėnos rajonuose bei Druskininkų miestu tekančiu Nemunu, Lazdijų rajono Seirijo ir Sagavo ežeruose, Varėnos rajono Ilgio ežere, kurio dalis yra ir Alytaus rajone.

Aplinkos apsaugos ministras A.Kundrotas patvirtino naują Leidimų plaukioti mažosiomis plaukiojimo priemonėmis Respublikos vidaus vandens telkiniuose išdavimo tvarką. Joje apibrėžta, kas priskiriama prie mažųjų plaukiojimo priemonių - tai mažieji, pramoginiai ir sportiniai laivai.

Vandens motociklai - tik Kuršių ir Kauno mariose?

Naujojoje leidimų išdavimo tvarkoje numatyta, kad leidimai plaukioti vandens motociklais išduodami tik rekreacijos ir sporto tikslais ne mažesniuose kaip 500 ha ploto vandens telkiniuose (Alytaus apskrityje - Daugų, Ilgų, Seirijo ežeruose), suderinus su vietos savivaldos institucijomis. Ir plaukioti jais bus galima tik šviesiuoju paros metu. O upėse plaukioti vandens motociklais leidimai nebus išduodami.

Taip pat jie nebus išduodami plaukioti saugomų teritorijų vandens telkiniuose, išskyrus Kuršių ir Kauno marias. Tad, pavyzdžiui, Dusios, Metelio, Obelijos ar Veisiejo ežeruose vandens motociklininkai plaukios jau pažeisdami Aplinkos ministerijos nustatytą tvarką ir bus baudžiami piniginėmis baudomis. Minėti ežerai yra Metelių ir Veisiejų regioninių parkų teritorijose.

Už vandens transporto priemonių naudojimo vidaus vandenyse tvarkos pažeidimą gali tekti mokėti nuo 100 iki 200 Lt baudos. Pažeidėjas gali net netekti teisės vairuoti šią priemonę iki vienerių metų. Pakartotinai pažeidusiems minėtą tvarką administracinės nuobaudos didesnės: piniginės baudos nuo 200 iki 400 Lt, konfiskuojant vandens transporto priemones arba atimant teisę jas vairuoti nuo vienerių iki trejų metų.