aA
Palestiniečių saugumo pajėgos pirmadienį pranešė sulaikiusios Gazos Ruože gyvenančią palestinietę, kuri planavo susiprogdinti Izraelyje. Šis žingsnis turėtų paskatinti JAV remiamo Artimųjų Rytų taikos plano įgyvendinimą.
Palestinian police
Palestiniečiai įtariamą moterį suėmė po to, kai Izraelis nedviprasmiškai davė suprasti, kad bet koks tolesnis "kelio gairių" taikos plane numatytas pasitraukimas iš palestiniečių teritorijų priklausys tik nuo Palestinos savivaldos pajėgų ryžto užkirsti bandymus iš Gazos Ruožo ir Vakarų Kranto Betliejaus miestų rengti atakas prieš Izraelį. Šios teritorijos palestiniečiams buvo perduotos praėjusią savaitę.

Majoro generolo Abdel Razeko al Majaydeho (Abdel Razeko Madžaideho), kurio vadovaujamoms pajėgoms pavesta kontroliuoti Izraelio perduotus regionus, atstovas spaudai teigė, kad 18 metų palestinietė buvo suimta netoli rajono, iš kurio palestiniečiai paprastai prasmukdavo į Izraelį.

Pasak atstovo spaudai, saugumo pajėgos šios moters pradėjo ieškoti tada, kai ji savo šeimos nariams paliko raštelį, kuriame pranešė apie savo ketinimus susisprogdinti Izraelyje.

Izraelis šio suėmimo kol kas nekomentavo.

Kol kas neaišku, ar šį moteris veikė savarankiškai, ar priklausė kuriai nors iš trijų palestiniečių radikalių karinių grupuočių, kurios praėjusią savaitę paskelbė trims mėnesiams nutraukiančios atakas prieš Izraelį, teigė atstovas spaudai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.