aA
Tarp neseniai skilusios Socialdemokratų partijos narių yra daug aktyvių profsąjungų veikėjų, kurie, R. Dagio teigimu, painiodami savo veiklą su partine veikla, bando suskaldyti ir profsąjungas.

Pasak R. Dagio, tarptautinės organizacijos nusivylė Lietuvos profesinių sąjungų veikla, kurios nedidėja ir vienija vos 5 proc. dirbančiųjų.

"Ne tik lietuviams aišku, kad nėra profsąjungų lyderių ir narių ryšio. Blogai, kai normaliai veikiančioms profesinėms sąjungoms lyderiai nėra reikalingi. Tai liudija faktas, kad profsąjungų lyderiai skelbę, jog kovos už teisingą strateginių objektų privatizavimą, surinko tik apie 13 tūkst. parašų", interviu dieraščiui "Lietuvos aidas" sakė R. Dagys.

Šeštadienį Lietuvos profesinių sąjungų susivienijimas (LPSS) surengė protesto akciją "Prie bet kokios valdžios žmonės nori valgyti".

Šią akciją organizavo LPSS pirmininkas, Socialdemokratų frakcijos narys Algirdas Sysas, kuriam pritarė Lietuvos profesinių sąjungų centras (LPSC) bei Lietuvos darbininkų sąjunga.

R. Dagys "Lietuvos aidui" teigė, jog kai yra bėdų, galima patriukšmauti, tačiau nė vienas profsąjungų organizuotas mitingas nebuvo naudingas, jų lyderiai nieko nesugeba padaryti.

"Pirmiausia ponui A. Sysui reikėtų tinkamai atlikti savo, kaip Seimo nario, pareigas - rengti įstatymų pataisas ir tobulinti profsąjungų sistemą bei kurti realias profesines sąjungas, o ne vadovauti mažėjančioms grupėms", sakė R. Dagys.

Be to, anot R. Dagio, laikas profesinių sąjungų lyderiams vienytis, "nes dabar jie nesusitaria nė vienu klausimu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.