aA
Penktadienį Makedonija pareiškė, kad jos puolimas prieš vietos albanų sukilėlius prie Kosovo sienos baigėsi, tęsiamos tik nedidelės operacijos, per kurias valomos karinių veiksmų teritorijos, naikinamos minos. Ginkluotųjų pajėgų atstovas Blagoja Markovskis taip pat neatmetė galimybės, kad albanai surengs daugiau ginkluotų provokacijų.
Makedonija
Makedonija
Makedonijos vyriausybė taip pat pareiškė baigusi tyrimą ir išsiaiškinusi, kad Makedonijos pajėgos nėra kaltos dėl Kosovo kaimo apšaudymo, per kurį žuvo britų televizijos žurnalistas ir du vietos albanai.

Šiuo pareiškimu Skopjė parodė ignoruojanti NATO raginimą surengti bendrą tyrimą. NATO sakė, kad jos tyrimas tęsiasi, tačiau pirminė sprogimų kraterių analizė parodžiusi, kad sviediniai atskriejo iš Makedonijos pusės.

Skopjės vyriausybės atstovai neatmetė galimybės, jog sukilėliai galėjo apsimesti Makedonijos kariškiais ir specialiai apšaudyti savo tautiečius Kosove, kad kaltė būtų suversta Makedonijos ginkluotosioms pajėgoms.

Vakarų diplomatiniai šaltiniai teigia, kad toks absoliutus neigimas bus vertinamas skeptiškai, kol neužsibaigs NATO tyrimas. Penktadienį įpykę Kosovo albanai surengė protesto demonstraciją Kosovo pasienio Generolo Jankovičiaus mieste, kaltindami Makedoniją apšaudymu.

Apie tūkstantis žmonių nužygiavo į kalnuose esantį Kriveniko kaimą, kur žuvo 30-metis Keremas Lotonas, "Associated Press Television News" žurnalistas ir du albanai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.