aA
Įtampa tarp Vyriausybės ir iš skolų neišbrendančios Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) administracijos didėja. Penktadienį LRT generalinis direktorius Vaidotas Žukas pranešė, esą Vyriausybės kancleris Robertas Dargis jam pranešęs, kad R.Pakso pavedimu yra rezervuota 15 mln. litų, kurie skiriami LRT administracijos paveldėtoms skoloms apmokėti.
LRT
Tuo tarpu R.Dargis penktadienį kategoriškai paneigė šį pranešimą.

Vyriausybės kanclerio įgaliota premjero padėjėja Jolanta Lunevičienė BNS korespondentui pranešė, jog oficialiai Vyriausybės kancleris V.Žukui nieko nežadėjo.

Pasak J.Lunevičienės, Vyriausybės pozicija išlieka tokia pati - LRT skolų klausimas gali būti sprendžiamas tik tuo atveju, jei LRT administracija įrodys, jog gali išgyventi iš turimų lėšų, nedidinama milijoninių įsiskolinimų.

Kaip žinoma, nepriklausoma auditorė yra nustačiusi, jog per pirmus du šių metų mėnesius LRT įsiskolinimai padidėjo 2,4 mln. litų.

Tuo tarpu LRT generalinis direktorius V.Žukas savo pranešime penktadienį žinią apie Vyriausybės įsipareigojimą grąžinti skolas "sutikęs santūriai, nes per daug neįvykdytų Vyriausybės pažadų jau yra girdėjęs, kad džiaugtųsi vien žodžiais".

Šiuo metu dėl kreditorių sankcijų yra areštuota LRT biudžetinė sąskaita, į teismą dėl 400 tūkst. skolos LRT žada paduoti LATGA (Lietuvos autorinių teisių gynimo agentūra).

"LRT vadovas vis dėlto tikisi, kad gal šį kartą nacionalinis kanalas nebus paliktas likimo valiai ir galės vykdyti jam patikėtą europietišką visuomeninio transliuotojo misiją", - rašoma V.Žuko pranešime.

LRT jau ilgą laiką tęsia viešas diskusijas su Vyriausybe, reikalaudama ministrų kabineto papildomo finansavimo skolose skendinčios LRT gelbėjimui. Vyriausybė yra žadėjusi padėti LRT išspręsti problemas, jei 15 milijonų litų viršijančios skolos nedidės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.