aA
Seimo Pirmininko Artūro Paulausko sklypo Tarandėje tvoros dar nebus griaunamos. Tai pranešta penktadienį surengtoje Vilniaus apskrities viršininko Algirdo Kudzio spaudos konferencijoje. Komisija, tikrinusi spaudoje skelbtus faktus apie Seimo Pirmininko savavališkai pasididintą sklypą, rado labai daug kitų tokio pobūdžio pažeidimų.
Žemė
Vien tik Tarandėje rasta 15 savavališkai užimtų sklypų. Savavališkai padidintų sklypų yra ir Zujūnuose, ir Bukčiuose, ir kitose vietose. Apskrities viršininkas sakė manąs, kad tais atvejais, kai nėra galimybių suformuoti atskiro sklypo ir kai nėra pažeidžiamos raudonosios linijos, savavališkai padidintus sklypus reikėtų įteisinti.

Toje vietoje, kur savo valdas yra pasididinęs Seimo Pirmininkas, atskiro sklypo suformuoti negalima, nes tai yra ilgas siauras žemės ruožas šalia gatvės. Tai, kad padidinus sklypą, susiaurėjo gatvė, apskrities viršininko nuomone, nieko blogo. Tarandėje buvo suplanuotos per plačios gatvės.

Galutinį sprendimą dėl A.Paulausko padidinto sklypo, kaip pranešta žurnalistams, turės padaryti Vilniaus miesto savivaldybė, kai bus parengtas šios teritorijos detalusis planas. Leidimą pradėti rengti šį planą Vilniaus miesto valdyba Miesto plėtros departamentui jau yra davusi.

Vilniaus apskrities viršininko spaudos konferencijoje žurnalistams buvo pranešta, kad 2 tūkstančių litų administracinė bauda, kurią A.Paulauskas jau sumokėjo, buvo paskirta už tai, kad jo sklypo tvoros aukštis viršija nustatytą pusanto metro ribą. Norint statyti aukštesnes tvoras, būtina gauti specialų leidimą.

Tokio leidimo sklypo savininkas neturėjo. Vienam žurnalistui paklausus, ar A.Paulauskas nebus baudžiamas už savavališką sklypo pasididinimą, buvo apkaltinti biurokratai, neužregistravę pateikto prašymo ir užvilkinę sprendimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.