aA
Grupuotės vadovybės duomenimis, dabar Čečėnijoje yra apie 5 tūkst. kovotojų. Tačiau jie nerengia organizuoto pasipriešinimo.

Kovotojų formuotės išsklaidytos į 10-15 žmonių grupes. Generalinio štabo viršininko Anatolijaus Kvašnino žiniomis, didelei, maždaug 1,5 tūkst. kovotojų grupei vadovauja lauko vadai Šamilis Basajevas ir Khattabas (Chatabas).

G. Troševas taip pat pranešė, kad Vedeno rajone Čečėnijos ir Dagestano pasienyje Rusijos armijos žvalgyba aptiko ant vieno ežerų ledo kovotojų įrengtą aerodromą, kurį sunaikino artilerija.

Pasak jo, žvalgybos duomenimis, aerodromas buvo parengtas priimti lengvą sportinį lėktuvą, kuriuo, kaip spėjama, Šamilis Basajevas ir Khattabas ketino išvykti iš Čečėnijos. Tuo tarpu kaip pirmadienį interviu agentūrai "Interfax" Maskvoje pareiškė Rusijos gynybos ministras Igoris Sergejevas, jokio partizanų karo Čečėnijoje nėra, yra tik kovotojų išpuolių.

Drauge, pasak jo, po pastaruoju metu kovotojų surengtų išpuolių prieš federalines pajėgas Čečėnijoje, keičiasi Rusijos kariuomenės taktika. Išsamiau šios taktikos ministras neapibūdino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.