aA
Švenčionių rajono savivaldybės taryba vakar atsisakė vykdyti Valstybės kontrolės sprendimą ir patraukti rajono merą socialliberalą Vytautą Vigelį materialinėn atsakomybėn už valstybei padarytą žalą savivaldybei įsigyjant įvairių paslaugų ne konkurso tvarka.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis
© "Lietuvos žinios"
Patikrinusi 1999-ųjų Švenčionių rajono biudžeto vykdymą Valstybės kontrolė nustatė, kad dėl rajono mero socialliberalo V.Vigelio ir savivaldybės administracijos darbuotojų kaltės savivaldybės biudžetui buvo padaryta ne mažesnė kaip 45 tūkst. litų žala.

Už tai Valstybės kontrolė V.Vigeliui paskyrė 1000 litų baudą. Įvertinę tokią "mažą" baudą tarybos nariai, kurių daugumą sudaro Naujosios sąjungos atstovai, nusprendė, kad mero pažeidimai buvo "smulkūs", todėl nutarė nepritarti Valstybės kontrolės reikalavimui V.Vigelį patraukti materialinėn atsakomybėn už valstybei padarytą žalą prieš porą metų skirstant pinigus ne konkursų tvarka.

Tačiau Valstybės kontrolės atstovas spaudai Dainius Blažys LŽ pranešė, jog ivenčionių savivaldybė vis tiek turės vykdyti kontrolierių nurodymus, nes jų per nustatytą laiką neapskundė teismui.

Valstybei padarytą žalą iš mero tikriausiai turės išskaičiuoti antstoliai.