aA
Avarijos Lenkijoje aukų skaičius išaugo iki aštuonių - penktadienio naktį Lomžos ligoninėje mirė avarijoje sužeistas Japonijos pilietis Yoshihiko Seki. Ketvirtadienio naktį per Lietuvos bendrovei "Tibus" priklausančio autobuso ir Lietuvos sunkvežimio susidūrimą žuvo šeši žmonės, vienas sužeistasis mirė ligoninėje ketvirtadienį.
Avarija
© "Lietuvos žinios"
Prie tragedijos Lenkijos kelyje prisidėjo ir žemdirbių piketas
Tragedija Lenkijoje

Kitų sužeistųjų būklė yra gana stabili, tačiau dviejų moterų gyvybei dar gresia pavojus. Tarp avarijoje žuvusių yra ir Vokietijos pilietė Natalija Muller.

Be to, avarijoje žuvo autobuso vairuotojai Rimas Milimavičius ir Česlovas Skulčius, keleivis Gintaras Žitikis bei moteris, kurios tapatybę ketinama nustatyti penktadienį.

8 žmonės žuvo ir 22 buvo sužeisti Lenkijoje, kai lietuvio vairuojamas vilkikas rėžėsi į keleivinį autobusą, važiavusį maršrutu Vilnius-Miunchenas
Tragedija Lenkijos kelyje

Žuvo ir abu sunkvežimiu važiavę asmenys - vairuotojas Juozapas Mackevičius bei asmuo, kurio tapatybė dar nenustatyta. 23 autobuso keleiviai buvo sužeisti.

Penktadienį ryte autobuso savininkė firma "Tibus" į Lenkiją išsiuntė autobusą, kuris pargabens nesunkiai nukentėjusius keleivius. Šiuo autobusu į Lenkiją išvyko ir nukentėjusiųjų artimieji.

Kaip žinoma, avarija įvyko Gosterų kaime (lenk.- Gostery) maždaug už 20 kilometrų nuo Lomžos miesto, maždaug pusiaukelėje tarp Lomžos ir Mazovijos Ostruvo. Įvykio metu susidūrė dvi Lietuvos bendrovių transporto priemonės - sunkvežimis ir bendrovės "Tibus" keleivinis autobusas.

Vienas Vokietijos pilietis, avarijoje atsipirkęs nubrozdinimais, ketvirtadienį tęsė savo kelionę į Miuncheną.

"Tibus" informavo, kad bendrovės autobusas yra apdraustas "žaliosios kortos" dr audimu. Tai yra civilinės atsakomybės draudimas, transporto priemonė draudžiama 600 tūkst. eurų sumai (apie 2,12 mln. litų). Avarijos atveju nuostolius atlygina kaltoji pusė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.