aA
Kauno apylinkės teismas mėnesiui pratęsė kardomąjį suėmimą Mariui Masilioniui, kuris įtariamas žinojęs apie sprogimą gyvenamajame name K.Petrausko gatvėje.
Prieš tai jį buvo leista suimti 10 parų. Trečiadienį apylinkės prokuratūros darbuotojai 25 metų kauniečiui pateikė kaltinimą dėl neteisėto sprogmenų įsigijimo ir laikymo bei terorizmo.

Kovo 15 dieną apie 21 valandą nugriaudėjo galingas sprogimas gyvenamajame name K.Petrausko gatvėje. Sprogimo metu vienas žmogus žuvo ir 2 buvo sužeisti.

Kaip BNS pranešė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Daina Paštuolienė, ketvirtadienį gautos DNR ekspertizės rezultatai patvirtino, kad, kaip manyta anksčiau, sprogimo metu žuvo Šarūnas Makauskas. Kol kas jis nepalaidotas.

Žuvusįjį iš rūbų detalių buvo atpažinusi draugė ir motina. Artimieji laukė DNR ekspertizės. Kovo 17 dieną pareigūnai suėmė žuvusiojo draugą M.Masilionį.

Buvo įtariama, kad jis draugą atvežė prie namo ir galėjo žinoti, kokiu tikslu draugas turėjo sprogmenų. Anksčiau už vagystes teistas M.Masilionis teigia, kad tą vakarą draugą tik pavežėjo ir apie sprogmenis nieko nežinojo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.