aA
Palestiniečių prezidentas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) ketvirtadienį pareiškė, kad Izraelio oro smūgiais prieš jo elitines pajėgas buvo pradėta 100 dienų karinė kampanija, nukreipta prieš palestiniečius.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Trečiadienį Izraelio sraigtasparniai raketomis atakavo Y.Arafato pajėgų bazes Vakarų Krante ir Gazoje. Tai buvo pirmas kartas, kai premjeras Arielis Sharonas (Arielis Šaronas) davė karinį atkirtį į daugybę palestiniečių savižudžių teroristų sprogdinimų. Netrukus po to prasidėjo nauji susirėmimai, nusinešę žmonių aukų.

Palestiniečiai liudininkai pranešė apie maždaug 50 palestiniečių demonstrantų susirėmimą su Izraelio kareiviais, per kurį kareiviai nušovė du palestiniečius paauglius. Šie demonstrantai apmėtė Gazoje esantį kariuomenės postą akmenimis ir padegamaisiais užtaisais.

Kariuomenė pranešė nieko nežinanti apie šiuos žuvusiuosius. Tačiau ji pripažino, kad kareiviai nušovė palestinietį saugumo pajėgų karį, kurį kaltino pradėjus šaudyti netoli Gazoje esančioje žydų naujakurių gyvenvietėje. Palestiniečiai praneša, kad kai buvo nuvežtas į ligoninę, jis ginklų neturėjo.

Izraelis įspėjo, kad atsakydamas į teroristų sprogdinimus, gali surengti ir daugiau reidų.

"Tai konflikto eskalavimas", - pareiškė Y.Arafatas žurnalistams Jordanijos sostinėje Amane, kur dalyvavo arabų šalių viršūnių susitikime. Jis pridūrė, kad taip pradėtas įgyvendinti 100 dienų karinis planas, kurį parengė Izraelio štabo viršininkas generolas Shaulas Mofazas (Šaulas Mofazas).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.