aA
Klaipėdos apskrities Civilinė saugos departamentas susirūpino dėl pastaruoju metu padažnėjusių atvejų, kai dėl pavasarį deginamos žolės nukenčia žmonių turtas. Trečiadienį užregistruoti keli pranešimai apie nemažus gaisrus Klaipėdos apskrityje, kurie kilo dėl pavasarį deginamos žolės.
Gaisras
Gaisras
Šilutės rajone, Petrelių kaime, ugnis iš padegtos pievos persimetė į Petro Rupšio medinį garažą bei ūkinį pastatą. Gaisras siautėjo nuo trečiadienio pavakarių iki vidurnakčio. Ugnį gesinti buvo pasitelktos 3 ugniagesių mašinos.

Sudegė gyventojo ūkinio pastato stogas ir perdengimai, malkos, 1,5 tonos šieno, žemės ūkio padargai, bulvių kasimo mašina, nuo ugnies nukentėjo traktorius. Nuostolius ūkininkas įvertino 20 tūkst. litų.

Ugniagesiai ir kariškiai dalyvavo trečiadienį gesinant gaisrą Klaipėdos rajone, Drukių kaime. Per gaisrą išdegė 10 hektarų pievų, krūmokšnių, taip pat apdegė pamiškė. Klišių kaime išdegė 8 hektarai žolynų, Lėbartų kaime išdegė 3 hektarai pievų.

Klaipėdos apskrities Civilinės saugos departamentas prašo gyventojų nedeginti senos žolės, nes nukenčia ne tik gamta, bet ir žmonės.

Gyventojai ir sodininkai raginami nedeginti šiukšlių netoli pastatų, nepalikti be priežiūros deginamų augalinių atliekų. Kaip praneša Civilinės saugos departamentas, dėl aplinkos ministro nustatytos tvarkos nevykdymo gresia piniginės baudos.

Pernai per pirmąją balandžio savaitę Lietuvoje dėl žolės deginimo žuvo 2 žmonės. Kauno rajone, Raubatonių kaime, degant nešienautai pievai dūmus vėjas ėmė nešti trobesių link. Nuo jų užduso 73 metų Aleksandras Paulavičius. Radviliškio rajone Šiaulaičių kaimo gyventoja 70-metė Liucija Mikalčiūtė taip pat mirė apsinuodijusi degančios žolės smalkėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.