aA
Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismas už sukčiavimą stambiu mastu kalėti puspenktų metų griežto režimo pataisos darbų kolonijoje ketvirtadienį nuteisė advokatą Antaną Bartusevičių.
Teismo sprendimu, bus konfiskuota pusė A.Bartusevičiaus turto, 4 metus jam uždrausta dirbti teisėsaugos ir teisėtvarkos srityje. A.Bartusevičiaus, kaip advokato įgaliojimai, kol kas nėra sustabdyti.

Teismas taip pat patenkino buvusių advokato klientų civilinius ieškinius - iš viso iš A.Bartusevčiaus priteista daugiau nei 90 tūkst. litų.

Advokatas A.Bartusevičius nuteistas už tai, kad 1997-1998 metais iš kelių vilniečių neteisėtai paėmė dideles sumas pinigų už paslaugas, kurių neatliko. Advokatas savo kaltės nepripažįsta.

Prieštaringos reputacijos teisininką Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai sulaikė 1998 metų rugpjūčio 12 dieną aikštelėje prie Vilniaus sporto rūmų, kai jis iš dabar jau mirusio Tadeušo Černeckio paėmė pinigus. Šiemet vasarį T.Černeckis pasikorė savo bute, nesulaukęs savo advokato nuosprendžio. Iš A.Bartusevičiaus jam priteistas civilinis ieškinys bus perduotas mirusiojo turto paveldėtojams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.