aA
Dažnai viršsvorį turinčioms moterims būdingos ginekologinės problemos: ciklo sutrikimai, nevaisingumas. Neseniai mokslininkai pastebėjo, kad moterų, kurių organizme yra susikaupę daug riebalų, veidas ir kitos kūno dalys yra labiau plaukuotos negu įprastai. Mokslininkų nuomone, pagrindinė tokio plaukuotumo priežastis yra riebalai.
Organizme padidėjęs riebalinis audinys pradeda įtakoti lytinių hormonų veiklą, sąlygoja jų pokyčius.Santykinai moters organizme padaugėja vyriškų hormonų (šiek tiek šių hormonų įprastai visada yra moters organizme). Nutukę vyrai susiduria su panašiomis problemomis – jų organizme mažėja vyriškų hormonų, kas nulemia tai, jog slopsta seksualinis potraukis, atsiranda potencijos sutrikimų, o kartais padidėja ir krūtinės liaukos.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.