aA
Bendrovės “MagCom” pristatytas naujasis telefonas savo technologijomis atsilieka nuo konkurentų mobiliųjų aparatų, nes jame nėra “Bluetooth”, GPRS ir HSCSD spartaus duomenų perdavimo, tačiau labiausiai stebina neįtikėtinai didelė jo kaina – 3440 Lt.
"MagCom"
Bendrovės “MagCom” darbuotojai tvirtina, kad jie visą dėmesį sutelkė į dizainą ir apsaugą nuo kenksmingo radijo bangų spinduliavimo, taip bandydama prisivilioti turtingus vartotojus, susirūpinusius savo sveikata.

“MagCom” telefonas yra trijų dažnių (900/1800/1900 MHz GSM), o tarp standartinių jo funkcijų yra sinchronizacija, kalendorius ir interneto naršyklė. Jis sveria 157g, o jo matmenys yra 9.7x 5.7x 3.1cm. Bendrovės “Epson” skystųjų kristalų ekrane telpa 27 eilutės teksto. Galima pasirinkti vieną iš penkių šrifto dydžių. Vidinė telefono atmintis – 3 MB, taip pat galima įsigyti papildomas 1 MB talpos korteles. Operatyvinė atmintinė – 512 KB.

Yra dar viena detalė iš pažiūros skambanti labai viliojančiai. Tai - telefone įdiegtos HTML, xHTML ir WML naršyklės. Tačiau jame nėra GPRS technologijos, paspartinančios duomenų siuntimą, todėl naršymas internete gali būti labai skausminga ir lėta procedūra.

Bendrovės rinkodaros direktorius Erikas Gundersenas pareiškė, kad “MagCom” planuoja pradėti platinti telefoną didžiosiose Europos valstybėse trečiąjį šių metų ketvirtį. Jis pridūrė, kad šiais metais ketinama parduoti 20000-40000 įrenginių, iš kurių didžiausią dalį sudarys Norvegijos rinka.

860 JAV dolerių (3440 Lt) kaina rodo, kad bendrovė orientuojasi į turtingesnius klientus. Tai turėtų būti asmuo kuriam apsauga nuo radijo bangų spinduliavimo yra svarbiau, nei naujausios technologijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.