aA
Klaipėdos policija sulaikė klaipėdietį, įtariamą JAV dolerių padirbinėjimu. Antradienį Ekonominių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai sandėrio metu sulaikė 23 metų Martyną Pocį, pas kurį rado 9 padirbtus 100 JAV dolerių nominalo banknotus bei 270 litų, kurie buvo sumokėti už šiuos padirbtus dolerius.
Money
Pardavimui atsineštos 9 kupiūros dar nebuvo baigtos gaminti, ant jų matėsi nenukirpti balti kantai. Spėjama, kad M.Pocys pinigus padirbinėjo pats namuose kompiuteriu ir pardavinėdavo po 30 litų už kupiūrą.

Sulaikytojo namuose pareigūnai aptiko kompiuterinę įrangą, skanuotoją, spalvotą spausdintuvą, tikrą 100 JAV dolerių kupiūrą, pagal kurią, kaip manoma, buvo daromi kiti banknotai.

Taip pat buvo rasta Vokietijos markių ir JAV dolerių banknotų. Ekspertizė nustatys, ar jie buvo padirbti. Niekur nedirbantis M. Pocys dviem paroms uždarytas į policijos areštinę. Dėl pinigų klastojimo iškelta baudžiamoji byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.