aA
Didžiosios Britanijos opozicinės Konservatorių partijos lyderis yra nepopuliarus todėl, kad yra "pliktelėjęs ir kalba juokingu akcentu". Taip apie savo vadovą trečiadienį sakė vienas iš konservatorių parlamentarų.
Timas Lotonas (Tim Loughton), šešėlinio ministrų kabineto narys, atsakingas už aplinkosaugą, transportą ir regionus, tinklalapyje You.Gov.com paskelbtame interviu sakė, kad V.Heigo (Willia Hague) plikė ir Šiaurės Anglijos akcentas yra puiki medžiaga Londono laikraščiams.

"Manau, jog nusileidžiama iki to, kad jis yra pliktelėjęs ir kalba juokingu akcentu. Daugeliui žmonių, rašančių redakcijų skiltyse, ir to pakanka pasišaipymui", - sakė politikas.

40 metų V.Heigas (William Hague) yra kilęs ir Roterhemo, tačiau mokėsi Oksfordo universitete. Juokelių objektu tampa monotoniška politiko kalbėsena ir konservatoriški kostiumai.

Praėjusiais metais jis nesėkmingai mėgino pakeisti įvaizdį ir ir savo nelaimei pasigyrė jaunystėje Roterheme išgėręs 14 pintų (viena pinta - 0,57 litro) alaus vienu prisėdimu. Laikraščiai nepagailėjo triuškinančių antraščių ir karikatūrų.

V.Heigas (William Hague) yra ne vienintelis britų partijos lyderis, iš kurio tarties šaipomasi spaudoje. Buvęs leiboristų ministras pirmininkas Neilas Kinokas (Neil Kinnock) sakė, kad jo velsietiškas akcentas padėjo jam prieš tampant leiboristų lyderiu, tačiau vėliau, pradėjus vadovauti partijai, tapo kliūtimi.

Artėjančiuose visuotiniuose rinkimuose, kurie tikriausiai įvyks gegužės 3 dieną, V.Heigo (William Hague) laukia nelegva kova su vis dar populiariu leiboristų ministru pirmininku Toniu Bleru (Tony Blair).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.