aA
Prezidentas Valdas Adamkus pareikalavo, kad aplinkos ministras Henrikas Žukauskas iki pirmadienio ištirtų aukštų pareigūnų medžioklių Žemaitijos nacionaliniame parke aplinkybes ir pateiktų nuodugnią ataskaitą valstybės vadovui bei visuomenei.
Kęstutis Kristinaitis
Kęstutis Kristinaitis
Dėl lietuviškos "nacionalinės medžioklės ypatumų" prezidentas laukia ir žemės ūkio ministro Kęstučio Kristinaičio asmeninio pasiaiškinimo, pranešė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.

"Medžioti nėra uždrausta net ir draustiniuose, bet tai reikia kažkaip kitaip atlikti", - sakė H.Žukauskas.

Jis abejojo, ar medžioklė gali būti organizuojama moksliniais tikslais.

"Medžioklė nėra mokslas, medžioklė yra medžioklė, o lietuviški ypatumai irgi, matyt, yra savotiški", - sakė H. Žukauskas .

Dienraštis "Respublika" trečiadienį pranešė, kad Žemaitijos nacionaliniame parke, kur įveistas medžiojamų žvėrių rezervatas, specialistai iš Miškų ir saugomų teritorijų departamento, Miškų instituto bei didelę medžiojimo patirtį turintis ūkio ministras K.Kristinaitis surengė "mokslines medžiokles". Sausio 6 dieną vykusios medžioklės metu buvo nušauta net 14 šernų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.