aA
Premjeras Rolandas Paksas teigia, kad Seimo balsavimą dėl pasitikėjimo Vyriausybe reikia rengti tik tuo atveju, jei to pageidautų valdančioji koalicija. "Jei pasiūlymas dėl pasitikėjimo išeitų iš valdančiosios koalicijos, aš tikrai nematau problemų tą patikrinti. O aš norėčiau dirbti savo darbą", - sakė R.Paksas.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
Premjeras komentavo Centro sąjungos lyderio, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko pasiūlymą surengti Seimo balsavimą dėl pasitikėjimo koalicine R.Pakso Vyriausybe.

Kaip žinoma, Centro sąjunga kartu su Liberalų, Naująja ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungomis yra Naujosios politikos koalicijos partnerė.

Pasak R.Pakso, "ir šalies viduje, ir užsienyje yra vertinamas politinis stabilumas", todėl premjeras teigia, kad "mums svarbu tą politinį stabilumą turėti".

R.Paksas taip pat pridūrė, kad jo vadovaujama Vyriausybė turės padaryti "nemažai nepopuliarių, bet reikalingų sprendimų".

Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas
© "Lietuvos žinios"

"Tam, kad tuos sprendimus būtų galima šiandien priimti, reikalinga politinė valia", - pažymėjo jis.

Tuo tarpu Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas mano, kad dabartinė politinė parlamento pozicijos ir opozicijos sudėtis yra žinoma, todėl nėra būtinybės "pasitikrinimams".

Jo nuomone, racionalesnis kelias - sudaryti komisiją, kuri galėtų suderinti principinius svarbiausių ūkio raidai įstatymų projektų klausimus dar iki galutinio balsavimo Seime.

Trečiadienio rytą spaudos konferencijoje Seime K.Glaveckas sakė, jog R.Paksas turėtų pasitikrinti, ar Vyriausybė Seime turi pakankamą paramą reformoms vykdyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.