aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas padarė kai kuriuos jėgos struktūrų personalo pakeitimus. Gynybos ministru buvo paskirtas artimas V.Putino sąjungininkas ir buvęs žvalgybininkas Sergejus Ivanovas, o anksčiau šias pareigas ėjęs Igoris Sergejevas tapo Rusijos prezidento padėjėju.
Pirmą kartą gynybos ministro pavaduotoja tapo moteris - Liubovė Kudelina, kuri anksčiau buvo Rusijos finansų ministro pavaduotoja.

Vidaus reikalų ministru paskirtas parlamento "Vienybės" frakcijos lyderis Borisas Gryzlovas. Jo pirmtakas šiame poste Vladimiras Rušaila paskirtas Saugumo Tarybos sekretoriumi.

Federalinės mokesčių policijos tarnybos vadovu paskirtas Michailas Fradkovas, pakeitęs Viačeslavą Soltaganovą. V.Soltaganovas Saugumo Taryboje bus atsakingas už kovą su korupcija ir nelegaliu pinigų plovimu.

Atominės energijos ministru vietoj Jevgenijaus Adamovo, paprašiusio atleisti jį iš šių pareigų, paskirtas buvęs prestižinio Kurčiatovo instituto, užsiimančio branduoliniais tyrimais, direktorius Aleksandras Rumiancevas. V.Putinas paskelbė, kad į VRM sugrįžta Vladimiras Vasiljevas, pastaruoju metu dirbęs Saugumo Taryboje.

Pradėdamas pasitarimą V.Putinas pabrėžė, jog pusantrų metų dirbo karinės reformos, kuri apims "visą valstybės karinę organizaciją", komisija."Atėjo laikas ir personalo pakyčiams, tai turi būti logiškas karinės struktūros modernizavimo užbaigimas", - sakė prezidentas.

Jis paskelbė, jog Gynybos ministru paskirtas ST sekretorius S.Ivanovas, kuris ir vadovavo šios komisijos darbui. V.Putino nuomone, bus logiška, jeigu S.Ivanovas ir įgyvendins reformą. V.Putinas padėkojo I.Sergejevui, pabrėždamas, kad buvęs gynybos ministras "lieka komandoje" ir bus valstybės vadovo padėjėjas.

"Mes išvakarėse kalbėjomės su I.Sergejevu ir priėjome išvadą, jog dabartinėmis sąlygomis vykdant karinę reformą būtina, kad gynybos ministrą kariškį pakeistų civilis", - pažymėjo prezidentas.

Pasak V.Putino, I.Sergejevas kreipėsi į prezidentą, prašydamas jį atleisti iš pareigų, ir šis prašymas buvo patenkintas. Kaip pažymėjo V.Putinas, personalo pokyčiai jėgos žinybose rodo, kad visuomenės gyvenimas demilitarizuojamas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.