aA
Indija trečiadienį atšaukė galingos savo raketos bandomąjį paleidimą. Tai apsunkins Indijos siekį tapti viena šalių, galinčių paleisti toli kosmose skriejančius didelius palydovus.
Rocket
Pirmoji Geostacionarių palydovų paleidėja nešėja (Geo-synchronous Satellite Launch Vehicle) GSLV-D1 15 val. 47 min. vietos (12 val. 17 min. Lietuvos) laiku turėjo pakilti iš Šriharikotos kosmodromo, esančio maždaug už 100 km į šiaurę nuo pietinio Madraso miesto.

Per televiziją buvo tiesiogiai transliuojama, kaip užsidegė raketiniai varikliai, o po to liepsnos pliūptelėjo raketos šonu į viršų. Valstybinė televizija pranešė, kad paleidimas atšauktas dėl "tam tikrų nesklandumų".

GSLV būtų buvusi paskelbta tinkama naudoti tik po dviejų sėkmingų bandymų. Indijai tai - svarbus projektas, nes ji gali įgyti galimybę pati leisti savo ryšių palydovus.

49 metrų ilgio 401 tonos svorio raketa turėjo iškelti eksperimentinį palydovą, sveriantį 1 540 kg.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.