aA
Narystės Europos Sąjungoje (ES) siekianti Lietuva pirmauja pagal šiemet pradėtų derybinių pozicijų skaičių, o Latvija užima antrą vietą, trečiadienį tvirtino Latvijos žiniasklaida, remdamasi antradienį Stokholme paskelbtais duomenimis apie valstybių kandidačių pažangą derybose.
EU
Kaip rašė laikraštis "Neatkariga Rita Avize", Švedijos užsienio reikalų ministerijos ES reikalų skyriaus atstovai per spaudos konferenciją pabrėžė, kad Lietuva ir Latvija aktyviai veda stojimo derybas ir sparčiai artėja prie Estijos, derybas pradėjusios dvejais metais anksčiau kartu su pirmosios grupės valstybėmis.

Tiesa, Lietuvos ir Latvijos dar laukia derybos kai kuriais sunkiais klausimais.

Anot Švedijos pareigūnų, derantis su Latvija sunkūs turėtų būti teisingumui ir vidaus reikalams skirti skyriai, kadangi Europos Komisijos ataskaitoje kalbama apie rimtą korupciją šiuose sektoriuose, galinčią tapti kliūtimi pakeliui į ES.

Be to, laikraštis "Neatkariga Rita Avize" perduoda, kad nelengvos Latvijai bus ir derybos dėl žemės ūkio, nes šiame sektoriuje trūksta administravimo pajėgumų, pavyzdžiui, specialistų, kurie vietos lygiu galėtų išaiškinti ūkininkams ES direktyvas. Sunkios turėtų būti ir derybos dėl telekomunikacijų bei aplinkos apsaugos, remdamasis Švedijos pareigūnais, trečiadienį rašė Latvijos laikraštis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.