aA
Klaipėdos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai su įkalčiais sulaikė du nedirbančius su uostamiesčio jaunimo nusikalstamomis grupuotėmis siejamus asmenis – 26 metų P. K. ir 25 metų R. L. Įtariama, kad šie nuolat viešai ciniškai ir įžūliai besielgiantys jaunuoliai vertėsi heroino platinimu labai dideliais kiekiais, praneša Klaipėdos policija.
Heroinas
Heroinas

Įtariama, kad šių metų liepos mėnesį, naktį vienoje Klaipėdos degalinėje P. K. užpuolė 28 metų verslininką M. M. ir grumtynių metu sužalojo jį peiliu į koją. Taip pat įtariama, kad kitą dieną P. K., R. L. bei dar 3-4 nenustatyti asmenys užpuolė ir sumušė šį verslininką vienoje iš Klaipėdos miesto centre esančių kavinių.

P. K. ir R. L. sulaikyti po to, kai spalio pradžioje Skulptūrų parke už 1 300 Lt vienam vaikinui pardavė apie 6 g heroino. Pas įtariamuosius rasti dujiniai revolveris ir pistoletas bei peilis. Darželio gatvėje, kratos gyvenamojoje patalpoje metu, pas P. K. rasta ir paimta dar apie 25 g heroino.

P. K. ir R. L. pareikšti įtarimai dėl žmogaus terorizavimo ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais. Be to, P. K. pareikštas įtarimas ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. P. K. suimtas, o jo bendrininkui paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės (rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas). Įtariamieji neteisti.

Didžiausia bausmė jiems gresia už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais. Už tai numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.