aA
Lietuvoje, Suomijoje, Estijoje ir Latvijoje visą praėjusią parą vyko bendra šių šalių sienos apsaugos tarnybų, policijos ir muitinės operacija "Migla".
Akcentuojant prevencinį jos pobūdį, nuo antradienio ryto iki trečiadienio nakties trukusią operaciją Lietuvos teritorijoje koordinavo Lietuvos pasienio policijos departamentas.

Tarptautine operacija buvo siekiama išaiškinti besinaudojančius padirbtais, sugadintais ir negaliojančiais dokumentais, taip pat kontrabandos gabentojus. Šia bendra priemone taip pat siekta tobulinti šalių dalyvių tarpžinybinį ir tarptautinį bendradarbiavimą bei keitimąsi informacija.

Pasak Lietuvos pasienio policijos departamento, šios prevencinį pobūdį turinčios priemonės metu stambių kontrabandos atvejų užfiksuota nebuvo.

Tačiau pareigūnai sulaikė nemažai piliečių, kurie pasienio ruože buvo be asmens dokumentų ar su negaliojančiais dokumentais. Jiems buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, piliečiai buvo įspėti.

Į šalį operacijos metu taip pat neįleisti keli nepageidaujami Lietuvoje Baltarusijos piliečiai, Šalčininkų PKP sulaikyti nedideli neleistinai bandytų įvežti alkoholinių gėrimų kiekiai. Taip pat užfiksuota ir kitų pažeidimų - už kelių eismo taisyklių pažeidimus, vairavimą be dokumentų buvo nubausti vairuotojai.

"Migla" prasidėjo antradienį ryte ir tuo pačiu metu vyko visose keturiose šalyse.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.