aA
Laikinasis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išsakė savo samprotavimus dėl Rusijos ir NATO santykių.
Sekmadienio rytą interviu britų kompanijai BBC V. Putinas sakė, kad dėl mėginimų neleisti Rusijai dalyvauti diskusijoje dėl NATO plėtros į Rytus, Maskva pradėjo priešintis bet kokiam panašaus pobūdžio mėginimui.

Tačiau, pasak jo, Rusija neketina izoliuotis nuo viso pasaulio. "Izoliacionizmas - ne išeitis", tvirtino laikinasis Rusijos prezidentas.

"Rusija yra Europos kultūros dalis. Ir aš negaliu įsivaizduoti savo šalies izoliuotos nuo Europos bei, kaip tai dažnai vadinama, nuo civilizuoto pasaulio", pabrėžė V. Putinas.

Pasak BBC interneto puslapyje išplatinto pranešimo, V. Putinas taip pat nepaneigė Rusijos įstojimo į NATO galimybės, jei tik Rusijai Aljanse būtų suteiktas lygiateisis statusą. Į klausimą, ar įmanomas Rusijos įstojimas į NATO, V. Putinas atsakė: "O kodėl gi ne. Mes tikime tuo, kad galime kalbėti apie kur kas glaudesnį Rusijos bendradarbiavimą su NATO, tačiau tik tuo atveju, jeigu su Rusija bus elgiamasi kaip su lygiateise partnere".

BBC Maskvos korespondento teigimu, šios V. Putino mintys greičiausiai atspindi jo siekius atnaujinti Rusijos ir NATO santykius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.