aA
Stebukladariais neretai vadinami mikrochirurgai, neseniai kauniečiui Sigitui prisiuvę linų karšimo mašinos nutrauktą ranką, ateityje gali to nepakartoti, nes greit gali nebelikti pačių mikrochirurgų.
Vilniaus universitetinėje "Raudonojo kryžiaus" ligoninėje veikiantis mikrochirurgijos skyrius nuo liepos 1-osios neteks keliolikos darbuotojų.

"Ligoninė iš ligonių kasų negauna pakankamai pinigų, o ligonių kasos nesurenka pinigų iš kitų šaltinių. Todėl ligoninės administracija 5 gydytojams ir 6 medicinos seserims pateikė atleidimo lapelius, - kalbėjo Vilniaus universiteto Plastinės ir atstatomosios chirurgijos klinikos vadovas profesorius Kęstutis Vitkus. - Valstybės užsakymų dabar nėra. Nereikia naujos augančios medikų kartos. Tačiau praeis keliolika metų, ir atveš taip sužalotą kurio nors iš mūsų anūką. Kas tada jį operuos?"

Praėjusią savaitę iš plastinės rekonstrukcijos skyriaus vedėjo pareigų atleistas ir vienas jo kūrėjų bei mikrochirurgijos pradininkas Lietuvoje docentas Mečislovas Vitkus. Ligoninės administracijos rašte atleidimo priežastimi nurodytas nesusitvarkymas su pareigomis.

Pats M.Vitkus, skyriui vadovavęs beveik 20 metų, nepanoro komentuoti atleidimo motyvų, tačiau mano, kad tai, už ką jis buvo atleistas, tėra formalumai.

"Lietuvos rytas"